preskoči na sadržaj

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj koji se ostvaruje u suradnji portala Quantum21.net i partnera. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

| 15. 11. 2010. u 14:44 sati | RSS | pošalji link |
09/01

2017

Novi broj časopisa qLife

Prilikom odabira tekstova za broj Klasici IV naglasak je stavljen na legendarna djela uglednih autora koja uglavnom govore o učenju i problemima povezanim s učenjem: na razini pojedinca, organizacije te na razini kolektivne nacionalne ili globalne svijesti.

28/10

2016

U novom broju časopisa qLife tema je Inteligentna organizacija.

02/08

2016

U novom broju časopisa qLife tema su Konflikti.

02/05

2016

U novom broju časopisa qLife tema je Društveno odgovorno liderstvo.

05/04

2016

U novom broju časopisa qLife tema su Klasici III.

05/11

2015

U novom broju čaospisa qLife tema su Patologije liderstva. Patologije liderstva posebno su važne jer zadiru u samu srž vodstva: u predsvjesne i nesvjesne razine uma iz kojih izvire ponašanje lidera, menadžera i poduzetnika u organizacijama te u njihovim privatnim životima.

10/09

2015

Timski rad je pojam koji se odnosi na procese usklađivanja i razvijanja kapaciteta tima kako bi se ostvarili željeni rezultati, a temelji se na disciplinama zajedničke vizije i osobnog razvoja.

14/04

2015

Pojam kvalitete vrlo je teško, ako ne i nemoguće, jednoznačno definirati. Aristotel je za kvalitetu rekao kako je "prije riječ o navici nego o nečem konkretnom", Henry Ford je pod kvalitetom podrazumijevao "ispravno djelovanje, onda kada vas nitko ne gleda", a Guccio Gucci, osnivač talijanskog modnog imperija, poistovjećivao ju je s "dugotrajnim osjećajem ugode koji kupcu ostaje nakon što zaboravi cijenu" što ostavlja mnogo prostora za različita proizvoljna tumačenja. 

30/12

2014

Za razliku od mikroekonomista, političari i makroekonomisti zbog specifičnog posla nikada ne dožive da se tzv. "krug učenja" (engl. learning loop, temeljni proces kojim ljudska bića uče; krug koji započinje promišljanjem i odlučivanjem, nastavlja se aktivnostima na realizaciji cilja nakon čega slijedi feedbeck i promišljanje o feedbecku, te ne temelju toga osmišljavanje korektivnih odluka i poduzimanje novih aktivnosti na ostvarenju cilja) "zatvori pred njihovim očima", u njihovom svjesnom prisustvu. Zbog toga cijeli život provedu uvjereni u nepogrešivost vlastitih ideja koje nikada neće uspjeti testirati u praksi.   

20/10

2014

Iako se metafore uglavnom vezuju uz umjetnost, prisutne su i u drugim sferama života pa tako i u biznisu. Svi mi, u većem ili manjem opsegu, koristimo se njima jer one iznimno jasno, slikovito i učinkovito pojašnjavaju kompleksne događaje, misli i osjećaje. Upravo zbog navedenih osobina, metafore, parabole ili alegorijske priče u svijetu liderstva zaslužile su posebno mjesto postavši tijekom povijesti važnim alatom velikih lidera i učitelja kojim su kompleksne koncepcije s lakoćom približavali puku.

22/07

2014

Tema novog broja časopisa qLife je kapitalizam 3.0 te se govori o brojnim ekološkim problemima prouzročenim kapitalističkim načinom privređivanja poput erozije tla, opadanja nivoa podzemnih voda, klimatskih promjena, porasta razine mora, opadanja proizvodnje nafte i ugljena, te njihove ekonomske, društvene i političke posljedice.

21/10

2013

Izašao je novi broj časopisa qLife. Tema broja je Duhovnost u poslovanju.

05/07

2013

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Organizacijski razvoj.

10/04

2013

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Umjetnost i liderstvo.

06/07

2012

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je strateško promišljanje.

02/04

2012

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Vizija i misija.

10/01

2012

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Afirmativno propitivanje.

17/10

2011

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja su Inovacije.

05/07

2011

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja su Promjene.

30/12

2010

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema broja je Dijalog.


preskoči na navigaciju