preskoči na sadržaj
e - Knjižnica
e-Knjižnica je arhiva knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u elektroničkom formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.

Kako pristupati sadržaju?
Da bi pristupili, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

Pitanja i kontakti
Za sva dodatna pitanja obratite se CARNetovom Helpdesku na adresu:

 
 
| 10. 1. 2012. u 10:16 sati | RSS | print | pošalji link |
10/01

2012

Novi broj časopisa qLife

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Afirmativno propitivanje.

Afirmativno propitivanje (eng. appreciative inquiry) temelji se na pretpostavci kako svaki sustav u sebi nosi stanovite pozitivne aspekte koji su hranili njegovu životnost u razdobljima posebne efikasnosti i uspješnosti, te ih potom postavlja u središte svakodnevnih interesa. Specifičan je po tome što angažira "sustav u cjelini" na tzv. AP samitu kada se na trodnevnoj radionici okupe stotine, a ponekad i tisuće sudionika, reprezentativnih predstavnika svih hijerarhijskih razina i dijelova sustava kojima se pridružuju predstavnici zainteresiranih interesnih grupa (dionici) u nastojanju priključivanja na "pozitivnu jezgru", dosezanja skrivene kolektivne mudrosti, zamišljanja budućnosti onakvom "kakva bi mogla biti" i osmišljavanja inovacija kojima će istu i ostvariti.


preskoči na navigaciju