preskoči na sadržaj
e - Knjižnica
e-Knjižnica je arhiva knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u elektroničkom formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.

Kako pristupati sadržaju?
Da bi pristupili, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

Pitanja i kontakti
Za sva dodatna pitanja obratite se CARNetovom Helpdesku na adresu:

 
 
| 2. 4. 2012. u 11:59 sati | RSS | print | pošalji link |
02/04

2012

Novi broj časopisa qLife

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je Vizija i misija.

Istraživanja uglednih znanstvenih institucija, među kojima se posebno ističe zajednički projekt McKinseya, Harvard Business Schoola i MIT-a pod nazivom Dialogue on Leadership, ukazuju da "...vrhunski rezultati nastaju prvo u nutrini, u vidu jasnih slika budućnosti (vizija), popraćenih dubokim porivom da se vizija realizira (misija). Sukladno tome, 'tvrde' varijable (strategija, struktura, tehnologija i slično) svojevrsna su rezultanta 'mekanih' varijabli poput vizije, misije i vrijednosti koje se slijedom toga trebaju prepoznati kao izvori stvaranja novih vrijednosti." Iz navedenog proizlazi da se lideri moraju posvetiti sagledavanju, razumijevanju i kultiviranju drugačijih čimbenika nego do sada. Drugog puta jednostavno nema.


preskoči na navigaciju