preskoči na sadržaj
e - Knjižnica
e-Knjižnica je arhiva knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u elektroničkom formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.

Kako pristupati sadržaju?
Da bi pristupili, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

Pitanja i kontakti
Za sva dodatna pitanja obratite se CARNetovom Helpdesku na adresu:

 
 
| 6. 7. 2012. u 13:40 sati | RSS | print | pošalji link |
06/07

2012

Novi broj časopisa qLife

U e-Knjižnici objavljen je novi broj časopisa qLife. Tema ovog broja je strateško promišljanje.

U kontinuirano promjenljivom okruženju vrijednost tradicionalnog procesa strateškog planiranja sve se više propituje. Mintzberg je naime oduvijek bio u pravu. Istinski uspješne strategije ne mogu se "planirati" jer nepredvidivo "izviru" negdje iz sustava. Radi toga se pristup strateškog promišljanja vraća pojedincu, njegovim snovima, težnjama, strastima, osjećajima i spoznajama jasno upozoravajući kako u kontekstu strategije moramo napustiti opsjednutost analizom i shvatiti da su brojčani nalazi tek puke aproksimacije. Krajnje je vrijeme da odbacimo ideju kako je strategija rezervirana za "one na vrhu" i u proces intenzivnog dijaloga i konfrontacije o strateškim pitanjima uključimo što je moguće više ljudi. Jer, samo ćemo tako na vrijeme osvijestiti od kuda i kroz koga one "izviru".   

 


preskoči na navigaciju